Učinci masturbacije na zdravlje muškaraca

Učinci masturbacije na zdravlje muškaraca

Istraživači sa Sveučilišta Harvard ispričali su o učinku česte masturbacije na tijelo. Muškarci koji masturbiraju više od 21 puta mjesečno..

Istraživači sa Sveučilišta Harvard otkrili su da je česta masturbacija dobra za zdravlje muškaraca: muškarci koji masturbiraju više od 21 puta mjesečno imaju manji rizik od raka prostate. Članak znanstvenika objavljen u časopisu European Urology.

U istraživanju je sudjelovalo više od trideset tisuća ljudi. Volonteri su prijavili koliko često masturbiraju. Istraživači su potom 18 godina pratili njihovo zdravlje, primjećujući udio pacijenata s rakom prostate u 20-im i 40-im godinama.

Pokazalo se da što su se muškarci češće bavili samozadovoljavanjem, to je manja vjerojatnost malignih tumora. Međutim, stručnjaci su primijetili da nema temeljne razlike dolazi li do ejakulacije tijekom masturbacije ili odnosa s partnerom.

Učinci masturbacije na zdravlje muškaraca

Osim toga, masturbacija može pomoći u ublažavanju stresa.

Istraživači naglašavaju da masturbacija ne izbjegava u potpunosti rak prostate. Liječnici preporučuju prehranu bogatu nezasićenim masnim kiselinama i hranu bogatu izoflavonima i likopenom.

Članci o toj temi