Očevi i sinovi

Očevi i sinovi

Većina očeva su borci nevidljive fronte, o kojima radije ne govore. Odasvud se jedino može čuti da je najvažnija osoba mama, samo što je ona spremna žrtvovati svoje interese, i život, i svoj živčani sustav za dijete.

Znaš od čega sam se razbolio? Odnos prema očevima u našim medijima, na internetu. Odasvud se jedino može čuti da je najvažnija osoba mama, samo što je ona spremna žrtvovati svoje interese, i život, i svoj živčani sustav za dijete.

Odmah predosjećam protok kamenja u svoj vrt i pokušavam objasniti svoj stav. Nitko ne tvrdi da žena nosi i rađa dijete. Ali tako je priroda naredila, ovo nije žrtva ni čovjeku ni djetetu. Ako nije žena, onda nema nikog drugog. Iako danas nećete nikoga iznenaditi sa surogat majkom. Ali čak i tako, uloga žene bit će veličana.

Samo naprijed. Dijete se rodilo, i to je to – sve brige oko djeteta padaju na oba roditelja. Predviđam pitanje o hranjenju. Odgovorit ću pitanjem: „A ako umjetno? Koja je jedinstvena zasluga majke?„S godinama sve više briga pada na oca, jer morate naučiti dijete da se nosi s poteškoćama: izdržati bol od prve injekcije, od prve modrice i posjekotine, nelagodu od prvog sukoba, težinu od prvog. rastanak itd. d. Ali svugdje se samo može čuti da samo majka pomaže djetetu. Iako ne. U reklami na središnjem kanalu proizvođač dječje hrane nevoljko je priznao da tate sudjeluju u hranjenju, a možda će i njima trebati pomoć.

Lekcije baka i djedova koje su jako utjecale na nas

Znam da će reći da molim za pohvalu. Ali ne. Srećom po djecu, nisam jedinstven. Kolega na poslu uzima bolovanje kako bi se brinuo o kćeri, reditelj se mijenja u glasu kada nazove sina tinejdžera, prati djecu u dječjim bolnicama - većina su očevi, borci nevidljivog fronta.

Članci o toj temi