Ne dužina, već širina penisa

Ne dužina, već širina penisa

Žene su bile zamoljene da odaberu koji bi od 33 modela radije vidjeli u partnerovim hlačama na jednu noć, a koji bi radije za dugogodišnjeg partnera.

Za seks je važno muško dostojanstvo, pokazalo je novo istraživanje, ali debljina nije odlučujući faktor.

Osim toga, istraživači su otkrili da žene često pristrane veličine penisa svog partnera, gotovo ih uvijek precjenjujući.

Shannon Leung, studentica biologije na Kalifornijskom sveučilištu u Los Angelesu, predstavila je svoje rezultate istraživanja krajem prošlog mjeseca na sastanku Udruge psiholoških znanosti u San Franciscu.

U istraživanju je sudjelovala 41 žena. Tijekom eksperimenta sudionici su vidjeli i osjetili 3D ispisane penise. Uzorci su bili plavi i različite veličine. Najmanji od njih imao je duljinu od 10 cm i debljinu od 6,3 cm, a dimenzije najveće su bile 21,6 i 18 cm.

Žene su bile zamoljene da odaberu koji bi od 33 modela radije vidjeli u partnerovim hlačama na jednu noć, a koji bi radije za dugogodišnjeg partnera.

“Preferirali su modele velikog obima (ali ne duže) za jednokratne partnere nego dugoročne partnere”, pišu istraživači. "Seksualni odabir ženki može pomoći u objašnjenju zašto su muški penis neobično debeli u usporedbi s drugim primatima.".

Vrste seksa koje bi trebale biti u vezi

Također je utvrđeno da žene preferiraju duljinu od 16,5 cm, bez obzira na vrstu veze. U drugom eksperimentu žene su dobile jedan od modela penisa na 30 sekundi, a 10 minuta kasnije zamolili su ih da ga pronađu na polici s 33 modela. Sudionici su općenito precijenili veličinu penisa kojega su tražili da zapamte, prema studiji.

“Za muškarce koji razmišljaju o operaciji za povećanje penisa, vrijedno je znati da su žene sklone precijeniti veličinu penisa koji su vidjeli”, rekao je Leung za LiveScience online.

Imajte na umu da je studija koju je prethodno proveo škotski istraživač dokazala da je veličina penisa bitna. Psiholog Stuart Brodie došao je do ovog zaključka nakon intervjua s 323 žene.

Članci o toj temi