Odgoj sina i umjetnost

Odgoj sina i umjetnost

Budućeg čovjeka trebaju odgajati ulične tučnjave, sport, dvorište i pametne knjige, a ne učitelji klimatskog slikanja.

Jednom davno sam završio školu likovnih umjetnosti. U našoj grupi bilo je malo dječaka, ali su svi ostavili čudan dojam. Zatvoreni, uvijek u glupim šeširima i džemperima koje je isplela njihova voljena baka, često su nosili prljave cipele i jeli boogers. Iz nekog razloga, mnogi od njih su bili zaljubljeni u mene i davali su mi čokolade. Ovi pognuti goblini čekali su me nakon nastave s ogromnim fasciklom na ramenu i gazili na ulazu. Crvenili su i mucali pod podrugljivim pogledima mojih prijatelja, bojažljivo mi stavljali zgužvane pakete u ruke i pobjegli. U takvim trenucima mi je bilo posebno akutno neugodno zbog njih. Ovi nesretni dečki, umjesto da se igraju s dečkima u dvorištu, bili su prisiljeni ići na otvoreno i farbati vrčeve, sjedeći satima u zagušljivoj učionici za štafelajem, zahvaljujući pedagoškom zalaganju svojih jebenih roditelja.

Ne razumijem što odrasle tjera da šalju svoju djecu u takve ustanove. Mislim na dječake koji su po spolu predodređeni za teške fizičke i psihičke poslove, a ne za prljav papir u ime umjetnosti. Kakvu budućnost ovi roditelji traže za svoju djecu?? Ne bih željela da moj sin zarađuje za život pijući violinu negdje u konzervatoriju, ili plešući graciozne korake na baletnoj pozornici, uvlačeći lopte u koncertne tajice. Tako da je on, otkrivši u sebi vokalne talente, bio jedna od onih TV drolja i sve narastajućih understars koji lutaju po svakojakim lošim TV emisijama za domaćice kako bi izvukli dragocjeno vrijeme za emitiranje. Da mu se smiješi, reže salate od kukuruza i mrkve na "Večerama" i pjeva na pozornici programa "Hajde da se vjenčamo" pod krinkom iznenađenja za mladenku.

Lekcije baka i djedova koje su jako utjecale na nas

Odgoj sina i umjetnost

Budućeg čovjeka trebaju odgajati ulične tučnjave i pametne knjige, a ne učitelji klimatske umjetnosti s dlakavim nogama i crvenom kemijom na glavi. Roditelji, nema potrebe da sakatite sudbinu svoje djece šaljući ih u kreativne krugove. Nadati se da će vaš dječak izrasti u drugog Mozarta ili Moneta je drsko i glupo. Od najobičnijih roditelja, poput vas, najvjerojatnije će odrasti uobičajena siva prosječnost, koja ne zna raditi ništa osim puštati glazbu ili govoriti poeziju, i ne zna kamo zakucati svoj talent. U najboljem slučaju, urlat će po tavernama Stasa Mihajlova u obalnim zonama Krasnodarskog teritorija.

Budući muškarac ne treba zadubljivati ​​u sebe, tražiti i otkrivati ​​svoje talente - ovo je sramotno zanimanje za jači spol. Čovjek bi od djetinjstva trebao naučiti zarađivati ​​novac - to je njegova glavna prava svrha. Autor: Lolita Vinogradova

Članci o toj temi