Što učiniti sa slomljenim penisom

Što učiniti sa slomljenim penisom

Bolje je sve znati unaprijed. Ljubitelji aktivnog seksa, eksperimentatori i ne baš uredni predstavnici jačeg spola razbijaju penis. Što učiniti ako ste ozlijedili penis?

Prijelom penisa nije čest, ali nije isključiv. Penis je sastavljen od kavernoznih (kavernoznih) tijela, sličnih spužvi. Njihov prekid je lom. To se događa, u većini slučajeva, tijekom spolnog odnosa, posebno u krevetu "eksperimentatorima". Najtraumatičniji za penis je položaj "jahača", kada partner ne kontrolira stupanj naginjanja leđa. Penis je moguće slomiti u položaju "muškarac na vrhu", ako penis u erekciji prođe pored vagine i snažno udari o bilo koju prepreku: bedro, pubis partnera, komad namještaja. Međutim, muškarac može povrijediti svoje "dostojanstvo" čak i u pospanom stanju, tijekom masturbacije, u pokušaju uklanjanja neželjene erekcije, u nesreći.

Što učiniti sa slomljenim penisom

Kod prijeloma se čuje specifično škripanje bijelih membrana koje pucaju i osjeća se oštra bol. Erekcija trenutno nestaje, penis nabubri, poprima oblik slova S i ljubičaste je boje. Sličnost s poznatim povrćem dala je razlog liječnicima da takvu ozljedu nazovu "patlidžanom". Ako je u isto vrijeme oštećena mokraćovoda, onda je žrtva poremećeno mokrenje.

Prva pomoć za takvu ozljedu - čvrsti zavoj i hladnoća. Tada se svakako trebate obratiti kirurgu. Prijelom se obično dijagnosticira na temelju anamneze i vizualnog pregleda. U kontroverznim slučajevima se radi kavernosografija, uretrografija, MRI. Dodirivanje slomljenog penisa obično pogoršava bol, pa se dodatno testiranje radi tijekom operacije, u anesteziji.

Raznolikost u seksu: 120 ideja i igara za raznolikost u krevetu

Kirurška intervencija se sastoji u otvaranju hematoma, zaustavljanju krvarenja, šivanju tunice albuginee, kavernoznih tijela i uretre, ako je i oštećena. Smanjuje bolne simptome, sprječava gubitak erektilne funkcije i druge moguće komplikacije.

Nemoguće je zanemariti prijelom: genitalni organ može zacijeliti sam, bez operacije, međutim, na mjestu prijeloma nastaju grubi ožiljci, penis je savijen, njegova opskrba krvlju je poremećena. Ako krv ne može slobodno doći do kavernoznih tijela, prijeti slabljenjem, pa čak i gubitkom erektilne funkcije.

Najčešća posljedica samospajanja penisa je bol tijekom seksualnog uzbuđenja. Ako su živčani završeci ozlijeđeni, nedostatak pravovremene kvalificirane intervencije dovodi do gubitka sposobnosti spolnog odnosa i potrebe za naknadnom protezom.

Članci o toj temi