Kako ispravno započeti novi život

Kako ispravno započeti novi život

Kada život i sve oko nas nisu zadovoljni, odlučujemo se za novi početak svojih snova. Ali koliko puta su nam planovi bili osujećeni, a iz toga nije izašlo ništa dobro? Kako ispravno započeti novi život?

Koliko smo si puta rekli da smo spremni započeti život od nule? I koliko smo puta morali odgađati te planove, ili su bili osujećeni?

Poanta je da planirajući budućnost činimo greške koje negiraju dobre namjere. Kako ispravno "krenuti"?

Prvo definirajte ciljeve i ciljeve. Zapitajte se zašto trebate postati druga osoba. Možda želite promijeniti samo jednu stvar u sebi, na primjer, smršaviti ili promijeniti profesiju, a sve ostalo ostaviti kako jest?

No, češće nego ne, misli o “počenju od nule” posjećuju osobu kada nije zadovoljan s nekoliko aspekata života odjednom. Ovdje ćemo se pozabaviti njima.

Zdravlje. Malo tko ima sve u savršenom redu sa zdravljem. Netko nije zadovoljan figurom, netko se ne osjeća dobro, netko se ne može odlučiti na odlazak liječniku sa svojim ranama i izdrži do posljednjeg ... fitness centra ili liječnika odgovarajućeg profila. Ne biste si trebali postavljati "slonove" zadatke kao što je liječenje svih bolesti odjednom. Jednostavno nećete naći vremena za ovo i uvijek ćete ga odgađati.

Ljudske vrijednosti

Prehrana. Ako sumnjate da su vaši problemi povezani s nezdravom prehranom, pokušajte "zdravije". To ne znači da svakako trebate ići na strogu dijetu koju ćete ionako prekinuti. Dovoljno je neke proizvode u prehrani zamijeniti drugima ili isključiti jednu stvar iz nje - na primjer, pečene proizvode. I, naravno, više voća i povrća!

Raditi. Mnogi ljudi godinama sanjaju o promjeni posla koji im ne odgovara, ali to ostaje samo san. Često ni ne traže nove opcije, a ako i traže, brzo "ponestanu vode". Prije svega, morate jasno zamisliti kakav posao želite pronaći. I već na temelju toga pravite planove. Možda ćete shvatiti da za promjenu posla prvo morate promijeniti specijalnost, prekvalificirati se. U tom slučaju trebate potražiti odgovarajuću obrazovnu ustanovu ili tečajeve, a tek kada imate diplomu u rukama, počnite tražiti novo mjesto.

Zapitajte se je li stari posao doista bio tako loš. A ako dođete do zaključka da nemate što izgubiti, počnite tražiti. Nemojte se ograničavati na objavljivanje životopisa na webu i pasivno čekanje odgovora. Sami pregledajte odgovarajuća slobodna radna mjesta i pošaljite im životopis. Koristite i druge izvore – na primjer, recite svima koje poznajete da tražite posao. Tada će se šanse da je stvarno pronađete dramatično povećati.

Kako sve sami naučiti

Događa se i da nećete napustiti sadašnji posao, već sanjati o promaknuću ili povećanju plaće. U tom slučaju prvo morate odvagnuti svoje šanse za uspjeh, a zatim ići na tepih nadležnima. Ponekad ne dobijemo ono što želimo samo zato što to nikada nismo pokušali dobiti..

Hobi. Događa se da nam za potpunu sreću nedostaje nekakav izlaz. Sanjamo da se na nekom području ostvarimo, ali još nam nedostaje duha za to. Recimo da idete na tečaj stranog jezika, naučiti slikati ili početi skupljati novčiće. Prvo odlučite koliko to jako želite. Zatim odlučite koliko i koja sredstva ste spremni potrošiti na svoj hobi: slobodno vrijeme, novac itd.d. Dvoumite li se između nekoliko hobija, nemojte se hvatati za sve odjednom, odaberite ono što vam je najvažnije, što više privlači. Inače ćete odustati čim počnete. Kako kažu, ako potjeraš dva zeca, nećeš uhvatiti niti jednog. Ako vam je san putovati, bolje je početi s malim – putovati negdje na samo nekoliko dana. Preglobalni planovi, na primjer, autostop po Europi, mogu ostati planovi.

Ono što određuje uspjeh?

Osobni život. Ovdje je, naravno, prilično teško praviti planove, jer sve ne ovisi samo o vama. Ali možete napraviti neke pokušaje. Na primjer, ako ste slobodni, možete prvo postaviti svoj profil na stranicu za upoznavanje. Ako već dugo namjeravate prekinuti vezu koja se iscrpila, možda će vam za to biti dovoljan jedan razgovor, telefonski poziv ili pismo? Ako je vaš odnos u stanju neizvjesnosti, pokušajte sve razjasniti.

U gotovo svim slučajevima, započeti nešto novo i neobično za nas znači napustiti našu zonu psihičke udobnosti, ako ne u potpunosti, onda barem djelomično. Zato tako često odgađamo provedbu naših planova.

Naša je glavna greška što Napoleonove planove gradimo "na svim frontama", a onda zbog previše točaka ne možemo smoći snage početi ih ispunjavati. Najsigurniji način da stvarno promijenite svoj život na bolje je da to radite "korak po korak". Odaberite jednu stvar koja vam je najvažnija i krenite u tom smjeru. Čim se ova točka završi, prijeđite na sljedeći najvažniji zadatak. itd. Zapamtite da se velike stvari rađaju iz malih!

Članci o toj temi