Kako napraviti više u 12 tjedana nego drugi u cijeloj godini

Kako napraviti više u 12 tjedana nego drugi u cijeloj godini

Godinu počinjemo s velikim ciljevima, ali jedva da imamo vremena išta realizirati. Kako ostvariti ono što želite u kratkom vremenu i započeti pozitivnu fazu u životu?

Ako ne znate kamo idete, onda sigurno nećete ići kamo ste htjeli. Yogi Berra

Svi znaju u kakvom je stanju kada je godina na izmaku, a mi žurimo sa sastavljanjem planova, popisa zadataka, lista želja. Kraj godine je uvijek uzbudljivo i produktivno vrijeme.

No, kao i obično, ovo punjenje traje nekoliko tjedana. Daljnje želje i produktivnost nestaju, prestajemo tako koncentrirano raditi na provedbi plana.

Zašto se ovo događa? I je li moguće tijekom cijele godine postići pozitivne promjene bez gubitka osigurača??

Godinu počinjemo s velikim ciljevima, ali nakon nekoliko tjedana vidimo da kasnimo. Počinje nam se ne sviđati, ali nije ni previše frustrirajuće jer je pred nama još 11 mjeseci. Tješimo se mišlju da ima puno vremena i da će sve stići na vrijeme.

Godišnje planiranje nema veze sa stvarnim životom i daje lažni osjećaj uspjeha koji se iz mjeseca u mjesec stalno odgađa za "kasnije".

Život mijenja navike

Kako biste zadržali svoju motivaciju i žar tijekom cijele godine, autori knjige "Kako učiniti više u 12 tjedana nego drugi u cijeloj godini" Brian Moran i Michael Lennington savjetuju da koristite njihovu metodu, podijelite godinu na 12 tjedana.

Suština principa je da svoju godinu podijelite na 12 tjedana, a svaki tjedan počinjete ispočetka ili jednostavno prelazite na postizanje sljedećeg cilja. Tako ćete imati mnogo novih razdoblja u kojima možete obnoviti svoju snagu i započeti nešto novo.

Kada planirate godinu dana, nikada ne možete predvidjeti kako će vam se život odvijati i što ćete točno raditi za 10 mjeseci. Stoga je najbolje ostvariti jedan ili nekoliko ciljeva u godini, a da se ne raspršite na desetke ciljeva koje najvjerojatnije ne možete niti ostvariti.

A 12 tjedana je vrlo stvarno i jako dugo vrijeme za ispunjenje naših planova. Ne dovodi u zabludu i ne zahtijeva hitnu akciju.

Rasporedite svoje vrijeme tako da jedan cilj traje tjedan dana, jer se svakodnevnim djelovanjem postižu dugoročni rezultati. Napravite tjedni plan koji će vam pomoći da ostanete na pravom putu i propustite važne stvari.

Kako promijeniti svoj život za tjedan dana?

A evo nekoliko savjeta kako to učiniti svejedno:

jedan. Definirajte glavne radnje koje će vam pomoći da postignete ono što želite;
2. Razmislite je li ono što ste zacrtali za svoj trud uopće vrijedno toga. Realno procijenite svoje troškove, gubitak udobnosti, rizike, novac, vrijeme;
3. Naučite slijediti i ne biti preplavljeni emocijama i lijenošću;
4. Jasno odlučite sami zašto uopće trebate postići svoj cilj;
5. Dodajte na popis aktivnosti tjedno;
6. Nemojte u svoj plan uključiti apsolutno sve, misleći da ćete tako postići sve odjednom.

Godina od 12 tjedana zahtijeva promjene, a to ne daje udobnost, a općenito su sve promjene stres i nelagoda u početku. Stoga, nemojte se prepustiti trenucima očaja, kritike i umora. Vjerujte u svoj uspjeh i postizanje svojih ciljeva.

Želim vam uspjeh u postizanju vaših ciljeva!

Članci o toj temi