Uspjeh dobre veze je jednostavan

Odnos

Veze nisu igra na sreću, ne borba, ne dvoboj, ne način da se nekako ostvariš ili promijeniš drugu osobu. Koliko ulažete u veze, a koliko vaša polovica? Uspjeh dobre veze je jednostavan.

Primijetio sam tako zanimljivu stvar: u svakoj vezi postoji osoba koja više ulaže u njih.

Svojim emocionalnim, materijalnim ulaganjima on, takoreći, podiže stopu i vezu čini vrijednijom za sebe. Primatelj ne shvaća punu vrijednost odnosa, jer ne koštaju gotovo ništa.

Sada ne govorim samo o ljubavi, već io suradnji, prijateljstvu, obiteljskim odnosima.

Imamo situaciju: dva prijatelja, jedan zauvijek bez novca, traži zajam, pomoć, socijalno stisnut i ne izlazi iz sobe, slijedeći zapovijed Brodskog. Drugi, pak, novcem, okružen je prijateljima i pažnjom, ciljevima i težnjama u životu. Dolazi do sukoba, svađe i prijatelji prestaju komunicirati.

Koga će ova situacija više pogoditi i povrijediti?? Tko će više tražiti sastanke?

Tako je: onaj koji je u svog prijatelja uložio snagu, emocije, novac i vrijeme. Paradoksalno, samo će mu biti bolje od činjenice da se komunikacija pomnožila s 0. Ali mu je žao ubijenog vremena, snage, planova i nadanja. A hikkan-štreber će nastaviti štreberiti i apsolutno se neće brinuti zbog svađe.

50 znakova pažnje koje će svaka djevojka cijeniti

Ako uzmemo situaciju s parom: djevojka je pametna, tip je lijeni seronja koji ima samo zabavu i lagodan život bez brige u glavi.

Djevojka mu dolazi kući, kuha, pere suđe, tjera ga da nađe posao, brine se za njega. I on to koristi. Jaz.

Čini se da bi onaj koji je lišen pomoći i pažnje trebao biti više zainteresiran za nastavak veze. Ali nikada ne cijenimo ono što dobijemo besplatno. Stoga će do takve veze puno više držati pametna djevojka, a ne lijena opsesija. Uložila je svoju energiju, vrijeme, interes, emocije – upravo toliko su je ovi osjećaji koštali.

Prije sam se jako brinula o prekidima. Mnogi od njih su me jednostavno izbacili iz kolotečine. Kako to? Davao sam darove, prekidao noću na prvu molbu za pomoć, brinuo se, sjedio pored bolesne djevojke, preskakao posao da bih bio s njom kad bi joj se nešto dogodilo, orao na poslu i odbijao nešto sebi da bih joj dao nešto vrijedno i važno. I figak: "Oprosti, ljubav je prošla, rajčice su uvele, rastajemo se". Kao udaranje loptica čekićem.

I nakon par mjeseci shvaćam da ima više slobodnog novca, seks je redovitiji, vrijeme je barem hrpa vremena i nema muke od riječi "apsolutno". Čini se da sam ja pobjednik, bivša strast je budala ... ali - ne napušta osjećaj da sam odgojen kao zadnji naivac. Želja da nadoknadite svoja ulaganja, materijalna i emocionalna, u početku samo jača.

20 djevojaka koje ćete sresti na svom muškom putu

Intelektualno shvaćam da se s ovom gospođom nema što uhvatiti. Da je histerična/budala/tupa govno (podcrtaj željenu opciju), ali priznati uzaludnost i besmislenost trošenja puno je teže nego samo pustiti bivšeg voljenog i radovati se slobodi.

I tako nakon svake svađe s voljenima. Nakon što sam napustio posao u koji sam investirao, nakon svađe s prijateljem, čak i nakon izgubljene utakmice u kojoj mi je pobjeda bila jako bitna. Priznati poraz je teže nego nastaviti trošiti. Vjerojatno se tako ljudi navuku na karte, konjske utrke i kockarnice.

Zaključno, želim reći da veze nisu kockanje. Ovo nije tučnjava, nije dvoboj, nije način da se nekako ostvarite ili promijenite drugu osobu.

Veza je vrijeme koje provodite s nekim. A onda PAŽNJA! Neće biti božanske objave. Bit će vrlo jednostavna istina: - Budi s onim s kim se osjećaš dobro. Radite tamo gdje vam je ugodno i zanimljivo raditi. Čim, u zamjenu za gubitak energije, novca i emocija, izgubite atmosferu udobnosti, potrebe i razumijevanja - zakucajte vijak. Veze su postale igra koju ne možete pobijediti.

Sada, sa 26 godina, tek sam došao do ove istine. Imam divne prijatelje pored sebe, divnu djevojku, velike izglede na poslu i potpuno adolescentsku želju za životom. Sve što je trebalo bilo je odustati od kockanja s emocijama i odnosima.

Idealan odnos između muškarca i žene

Nadam se da će moja razmišljanja nekome biti korisna. Autor: LadySlim

Članci o toj temi