Odgovorno roditeljstvo

Odgovorno roditeljstvo

U redu je odgajati sina ili kćer od rođenja. Dakle, u čemu bi novopečeni otac trebao pomoći svojoj ženi??

Kad čovjek postane otac, to mu je velika radost. Istina, kod nas je uvriježeno mišljenje da jako mala djeca nisu osobito potrebna jačem spolu. A zanimanje za svoje potomstvo počinju pokazivati ​​kada njihov sin ili kćer napune pet ili šest godina.

Nažalost, ova izjava nije daleko od istine. Mnogi muškarci doista ne pomažu svojim vjernicima u odgoju djece dok su još vrlo mala. Ali ženi treba pomoć cijelo vrijeme, i to mnogo prije nego što se beba rodi na svijet.

Sve počinje od toga kako žena shvati da je trudna. Glavni zadatak svakog normalnog muškarca je pružiti budućoj majci mir, udobnost i sigurnost. Morate pratiti svog supružnika na svim putovanjima. Prilikom posjeta liječnicima posebno je važna pomoć predstavnika jačeg spola.

Dobro je ako obitelj ima novca za vođenje trudnoće od nekog dobrog liječnika. A sasvim je druga stvar ako tog novca nema. Ako i dalje možete pustiti svoju ženu da ide samu plaćenom specijalistu, onda posjet besplatnom eskulapu u područnoj predporođajnoj ambulanti može gospođu koštati velikih živaca, jer se tamo ne ceremonijaju sa ženama - mogu reći nepristojno riječ i postati gadan u cijelosti.

Što muškarac treba raditi po kući

Ali trudnice su vrlo dojmljive, do suza ih ne košta apsolutno ništa. Treba li budućem djetetu majka da bude nervozna i da plače? Zato budući otac mora pratiti svog supružnika, kako bi, ako postoji takva potreba, opsjedao pretjerano grube liječnike i održavao dobro raspoloženje svoju drugu polovicu.

Sljedeća vrlo važna točka je, zapravo, sama pojava djeteta na svijetu. Poznato je da je porod kod nas opasan posao. Opasnost se povećava ako žena rodi besplatno – prema rodnom listu. Ovdje muž neće moći kontrolirati situaciju, jer neće smjeti roditi. Stoga je za određeni iznos puno lakše sklopiti ugovor o porodu s rodilištem koje vam se sviđa. I tada odmah dobivate nekoliko pogodnosti.

Ženi će biti dodijeljen liječnik koji će preuzeti porođaj, muž će moći prisustvovati samom procesu i, ako je potrebno, donositi važne odluke. Na primjer, ako trebate hitan carski rez. Općenito, ništa se loše neće dogoditi ako je muž u trudovima. Štoviše, u najvažnijem trenutku, ako mu postane neugodno, može se preseliti na drugi kraj odjela.

Kada se dijete rodi, odgovornost oca, suprotno uvriježenom mišljenju među samim muškarcima, samo raste, a opterećenje raste. Nažalost, većina tata vjeruje da kada se dijete već rodi, od njih se ništa više ne traži. Ali daleko od toga. Naprotiv – svakim danom ženi treba sve više pomoći. Jer ako sve kućanske poslove obavlja sama, to može završiti živčanim slomom i fizičkom iscrpljenošću.

Hiperbriga roditelja: savjet psihologa

Dakle, u čemu bi novopečeni otac trebao pomoći svojoj ženi??

Prvo, poznato je da mala djeca vrlo često noću nemirno spavaju. Pogotovo ako im se režu prvi zubi. Žena će biti zadovoljna ako muž barem povremeno ustane do djeteta i zaljulja ga. Uostalom, žena je već umorna od sjedenja s djetetom cijeli dan. A pomoć noću joj neće biti suvišna. A ako muž navečer stavi dijete u krevet, onda će žena općenito moći odahnuti.

Drugo, već je rečeno da je žena, odgajajući dijete, često jednostavno "ušivena" od kućanskih poslova. Ako muž hrani dijete doručkom ili večerom, to će biti od velike pomoći. Ali to se odnosi samo na one bračne parove u kojima dijete rano napušta majčinu dojku. Jer teško je zamisliti tatu koji doji.

Treće, unatoč činjenici da sada u većini obitelji peru strojem, bilo bi lijepo da muž barem uroni prljave stvari u to. A onda će ih i pogladiti. Žena će biti sretna.

Četvrto, kada je žena potpuno i potpuno zaokupljena djetetom, tada često nema snage za redovite šetnje. Stoga, ako je muškarac dobar otac, onda će sigurno osloboditi svoju ženu od šetnje s djetetom vikendom. A žena može posvetiti ove sate samoj sebi.

Lekcije baka i djedova koje su jako utjecale na nas

Općenito, bolje je biti odgovoran otac i pomoći svojoj ženi na svaki mogući način u odgoju djeteta. I nemojte čekati da dijete napuni najmanje pet godina. Uostalom, odgajati sina ili kćer od rođenja velika je radost za svakog normalnog muškarca.

Članci o toj temi