50 Načina da ubijete dosadu ili sebe

Sadržaj

50 načina da ubijete dosadu ili sebe

Opasnost, uzbuđenje, borba, susret s nepoznatim. Kamo će vas odvesti adrenalin?? Opasnost, uzbuđenje, borba, susret s nepoznatim. Kamo će vas odvesti adrenalin??

1 Sudjelovao je u utrkama za preživljavanje Pasha Zhavoronkov

gdje: Škotska

Za početak, treba napomenuti da mrzim sport i zdrav način života u bilo kojem obliku, preferiram da se valjaju na kauču, redovito pijanstvo i druge ekscese. Stoga sam se prijavio za sudjelovanje u ekstremnoj utrci „Drambuie Pursuit“ samo zato što nisam imao pojma što me čeka. Drambuy Throw March svake godine održava proizvođač popularnog škotskog likera, a da budem iskren, zamislio sam piknik u Škotskoj s kušanjem alkoholnih pića i elementima "Veselih početaka". Umjesto toga, morao sam braniti čast Rusije na međunarodnim natjecanjima, čija se radnja temelji na najkrvavijim događajima u škotskoj povijesti.
100 km Drambuie Pursuit staza prolazi kroz planine sjeveroistočne Škotske od otoka Skyea do Invernessa. U proljeće 1746., klanski ratnici koji su podržavali tvrdnje prognanog kneza Charles Edward Stewart na britansko prijestolje, probili su se do mjesta odlučujuće bitke s regularnim jedinicama engleske krune. Ja i ostali članovi Drambuie Pursuita bili smo predodređeni da slijedimo njihov put. Princ Charles bio je prosjak, nije mogao platiti gorštacima, ali im je u znak zahvalnosti dao recept za ljekoviti eliksir koji se čuvao u kraljevskoj obitelji. Gornjaci su, grijući se kraljevskim pićem, za nekoliko mjeseci stigli do polja Kaloden, gdje su herojski pali u borbi s jedinicama vojvode od Cumberlanda.

Noć prije starta utrke proveli smo u šatorskom kampu pored slikovitog starog groblja. Za zagrijavanje smo se natjecali u streljaštvu i ispijanju piva na brzinu. Na natjecanju je sudjelovalo 12 ekipa iz cijelog svijeta. Pridružio sam se međunarodnom timu "International libertines" u kojem su osim mene sudjelovala dva Baskijaca iz Bilbaa i brazilski novinar.

Sljedeće jutro smo počeli. Prva etapa simbolizirala je prelazak škotskih ratnika s otoka Skyea. Sudionici utrke preplivali su tjesnac na brzim katamaranima Zap Cat. Vidio sam ovo vozilo prvi put u životu, ali, kako se pokazalo, nema ništa teško kontrolirati ga: glavna stvar je pravilno nasloniti udove na daske na napuhavanje kako ne biste izletjeli na strmoj savijati, te prenijeti tjelesnu težinu tako da se laka posuda opremljena snažnim motorom ne prevrne. Ali već sljedeće natjecanje - penjanje (trčanje po brdima) - natjeralo me da dam sve od sebe. Kao dijete, vjerojatno su svi igrali "Kralja brda": morate se popeti na ledeni tobogan s kojeg vas konkurenti pokušavaju odgurnuti. "Brda" u Highlandu su nešto viša - 1,5-2 kilometra, ali ništa manje skliska: njihove padine, obrasle vrijeskom, nisu inferiorne od leda na kiši. A ovdje kiša pada gotovo 24 sata. U nekim krajevima moguće je trčati, prisjećajući se psovkama svake popušene cigarete u životu, negdje morate stati na sve četiri i penjati se, držeći se za travu. Na kraju dvokilometarske rute, na vrhu brda, nalazi se 150-metarska kamena litica, koju je trebalo jurišati uz pomoć planinarske opreme.

Planinarski izlet

Nakon toga, timovi su morali splavariti 5 kilometara uz burnu planinsku rijeku koja se ulijevala u legendarni Loch Ness. U usporedbi s iscrpljujućim trčanjem na brdu, rafting po Bijeloj vodi može se činiti kao dječja vožnja. No, situaciju je zakomplicirala činjenica da nitko od članova tima "International libertines" prije nije rafting, a sigurnosni brifing je vođen na engleskom s jakim škotskim naglaskom. Vrtili smo se na brzacima, par puta smo plivali u ledenoj vodi, ali tijekom raftinga timski duh Libertinesa popeo se do neviđenih visina. Naučili smo veslati vesla sinkrono i razumjeti se bez riječi.

Zatim nas je ruta "Drambuie Pursuit" ponovno dovela do podnožja planina koje je sada trebalo osvojiti na konjima. Nepotrebno je reći da sam prvi put u životu sjeo na brdski bicikl. Vjerojatno, ako znate kako ispravno mijenjati brzine, penjanje na padinu pod kutom od 30-40 ° je puno lakše, ali samo sam glupo kliknuo poluge mjenjača. Zbog toga je lanac bicikla otpao, te ga više nije bilo moguće pričvrstiti na svoje mjesto. “Nije važno, moći će se spustiti bez nje!“ – tješila sam se. Teško je zamisliti ekstremniju aktivnost od spuštanja pokvarenim biciklom zavojitom planinskom stazom koja je mješavina krupnog kamenja i tekućeg blata. Nakon što nisam stigao četvrti put usporiti u zavoju i poletio sam do ušiju s biciklom nekoliko metara niže, prestao sam brojati padove.

U ovoj fazi utrke, koja je prethodno prošla bez nesreća, redovi sudionika su se stanjili: dvojica su eliminirana s ozbiljnim uganućima i potresima mozga. Ostali su bili prekriveni modricama, modricama i prljavštinom od glave do pete. Natjecanje, koje je već bilo pri kraju, došlo je crnim nizom. Sljedeća faza - utrka buggyja morala je biti otkazana odmah nakon starta: jedan od automobila se prevrnuo u zavoju, a član škotskog tima The Callahens, koji je njime upravljao, hospitaliziran je s prijelomom. Vrijedi napomenuti da je prije početka Drambuie Pursuita svaki sudionik potpisao odricanje od materijalnih potraživanja od organizatora u slučaju ozljede: znali smo što radimo.

Posljednja etapa utrke bilo je natjecanje u kanuu: kanalom koji povezuje Loch Ness sa Sjevernim morem doplovili smo do urednog gradića Invernessa, privezali se na nasip i skupljajući ostatke snage, volje i strasti u šaku, otrčao do dvorca s pogledom na brdo u centru grada. Uz zavijanje gajdi, International Libertines su prešli ciljnu liniju. Došli smo na sedmo mjesto, a čak i da nije bio najbolji rezultat, čast svojih zemalja Libertinci nisu ispustili.

2 Potonite na dno mora

Potonite na dno mora

Imate priliku pogledati Bismarck, ratni brod njemačke ratne mornarice iz Drugog svjetskog rata, koji je potopljen 1941. Tada je umrlo 2.300 ljudi. Sada počiva na dnu Atlantika, na dubini od 4670 metara. Ekspedicija duboko u ocean traje 12 dana - bit ćete pokupljeni u Njemačkoj, odvedeni na odredište i spušteni na dno u maloj podmornici. Dva sata kasnije bit ćete na odredištu i moći ćete otpjevati neku domoljubnu sovjetsku pjesmu.

Šala prevaranata: 31 šala o telefonskim prevarantima

3. Skočite padobranom iznad Everesta

gdje: Nepal

Želite li briljirati? Naravno da želiš. Zatim se pripremite za 6-dnevni uspon. Usput ćete biti blagoslovljeni u budističkom samostanu Tengboche koji se nalazi u regiji Sherpa u Nepalu (ovo su mještani). A onda vas čeka "mali" pad s visine od oko 9 tisuća metara. Tada ćete pomisliti u sebi: “Kvragu, Everest je stvarno visok!"

4 Dođite do Tatooinea

gdje: Tunis

Pješčane oluje, nepodnošljiva vrućina i agresivni škorpioni mogu učiniti putovanje preko Sahare na devi prilično zastrašujućim. Ali pravi obožavatelj Ratova zvijezda bit će nagrađen na kraju svog putovanja. Uostalom, na kraju ćete doći do Douza, koji se nalazi pored Shott el-Jerida. Ova slana močvarna depresija u Tunisu igrala je ulogu matičnog planeta Lukea Skywalkera. Možete prenoćiti u špilji troglodita, koja je također prikazana u filmu. Ali pazite - tuskenski napadači su pred udarom.

Može li biti

s tobom

vlast!

5. Provedite vrijeme na Antarktiku

gdje: Južni pol

Kapetan Scott jednom je kampirao u planinama Woltat na Antarktiku. Sam logor odavno nema, ali postoji njegova točna kopija. Pokušajte se popeti na neosvojene vrhove, spustiti se užetom niz ledene barijere, voziti motorne sanke ili se baviti kajtanjem. Ujedno ćete saznati postoji li profesija peraja pingvina.

6 Letite u stratosferu

gdje: Rusija

Većina zrakoplova penje se na visinu od desetak kilometara. Ruski MIG-31 odvest će vas u stratosferu, na visinu od 23 kilometra od zemlje, gdje je nebo crnje od noći, a zemlja krivuda prema horizontu. Prvo položite 19.500 €. Za ovaj novac dobit ćete visinsko odijelo i masku za kisik. Koliko košta higijenska vrećica nije navedeno.

7 pogledaj POLO

gdje: Mongolija

Iznenađeni smo zašto je ova stavka uključena u našu recenziju? U Mongoliji se održavaju utakmice, a koze se koriste kao vozilo. Festival orlova nezaboravan je događaj na kojem lokalni lovci na orlove pokazuju svoje umijeće hvatanja ptica, jašu konje i igraju polo na kozama. Do tamo je također zanimljivo - od Sibira do najviše planinske regije Mongolije, Bayan-Olgiya, kroz dva nacionalna parka.

8 Pogledaj gole pijane borce

gdje: Japan

Malo je Europljana bilo na japanskom Hadaka Matsuri (Festival golih muškaraca), ali ako je vjerovati pričama, radnja više liči na tučnjavu. Tisuće muškaraca piju sake, svlače se i tuku jedni druge dok ne izgube puls. Festival se održava krajem zime u malim gradovima diljem zemlje. Zato se toplo odjenite ako samo želite vidjeti. Šteta što u Brazilu nema takvih praznika.

9 Prijeđite Yukon u psećim zapregama

gdje: SAD

Ako Jack London nije uhvatio "zlatnu groznicu" i otišao u Yukon, svijet možda nikada ne bi vidio njegove priče o hrabrim tragačima zlata. U psećim zapregama provozat ćete se slavnim mjestima američkog književnika. Istina, za razliku od Jacka Londona, to će vas koštati priličan iznos. Nije li to dugotrajni grumen koji se može pronaći. Uzmite u obzir, prosječna kilometraža psa na jednoj benzinskoj pumpi "Pedigri" je 4 sata.

Uobičajene greške u preživljavanju divljih životinja koje bi mogle koštati života

10 Master Kung Fu u Shaolinu

Majstor Kung Fua u Shaolinu

Možete napraviti stoj na rukama na jednom prstu? Shaolin redovnici mogu. Odsjesti ćete u samostanu u Luoyangu u središnjoj Kini, posjetiti paviljon Nebeskih kraljeva i naučiti umjetnost kung fua od ljudi koji su ga izmislili. Vratite se i odlučite izazvati Kostyu Ju, javite nam - imamo dobre veze u kladionicama.

11 padobranom skočila Marina Chaliapina

gdje: Moskovska regija

Od prvog koraka u nebo želio sam dobiti puno emocija i dobru porciju adrenalina, pa sam odustao od tandem skoka s instruktorom u korist samostalnog skoka na okruglu nadstrešnicu s male visine (800-1000 m). Instruktor nas je, kao i obično, dugo plašio pričama o neuspješnim slijetanjima na obližnja stabla, dalekovode ili susjedovu kupolu. Koljena su nam se već tresla, a on je nastavio poučavati: “Padobranstvo je prilično traumatičan hobi. Najvažnije vam je da pravilno postavite stopala pri slijetanju. U polovici slučajeva, s pogrešnim slijetanjem, nastaju ozljede i prijelomi nogu ". Neposredno prije mog prvog skoka s terena netko je odvezen kolima hitne pomoći. Usput, vicevi o zatvorenim lijesovima vrlo su popularni među ranim usvojiteljima.

“Padobranstvo je prilično traumatičan hobi. Najvažnije vam je da pravilno postavite stopala pri slijetanju. U polovici slučajeva pogrešno slijetanje dovodi do ozljeda i prijeloma nogu. Jedva se sjećam kako sam na klimavim pamučnim nogama, bilo od straha, bilo od težine padobranske municije (plus 20 kilograma), popušio tjednu dozu cigareta, otišao u avion. Napravivši nekoliko krugova nad poljem, uzgajivač kukuruza je dobio na visini, a sada je došao - trenutak istine: dolje, vrlo daleko, zemlja je bjesnila brzinom, rijetki oblaci - jedini materijalni objekt na kilometar dolje. Ovo je najjači dojam cijele padobranske epopeje, trenutak kada vas instruktor lupi po ramenu i kaže: “Idi!“I shvaćaš da nema izlaza. To jest, on jest, ali to je ono što plaši. Adrenalin ne prelazi skalu, razdire svijest u komadiće, a sve što se poslije događa je čista euforija od činjenice da prst nije zapeo za prsten, da se otvorio padobran iznad vas i od činjenice da se vinite u zrak. visine i u apsolutnoj zaglušujućoj tišini. Koju sam odmah prekinuo uz glasne nepristojne povike sreće. Nakon nekoliko minuta tlo se počinje vrlo brzo približavati i potrebno je pravilno postaviti noge, pasti i ugasiti padobran. Glavna stvar je da se ne sjećate viceva o početnicima.

12 Lutajte gradom duhova

gdje: u Namibiji

Godine 1908. u namibijskoj pustinji počela je navala dijamanata. Deset godina kasnije, rezerve dijamanata su presušile, grad Kolmanskop je napušten, a većina kuća prekrivena pijeskom. Izleti u grad duhova počinju iz obližnjeg grada Luderitza. Inače, u najboljim trenucima, zbog nedostatka pitke vode u gradu, bio je na snazi ​​zakon: “Voda ne smije koštati više od piva”. Dobar zakon. Ne kao nova prometna pravila u Rusiji.

13 Uživajte u luksuzu u Afganistanu

Želite biti u ratnoj zoni bez rizika? Luksuzni hotel Serena izgrađen je u Kabulu prije 60 godina. Hotel je renoviran nakon pada Talibana. Sada ima svega: od SPA-salona do slastičarnice. Savršeno mjesto za istraživanje prvih linija borbe protiv terorizma uz ispijanje koktela uz bazen.

Savjeti za ribolov: provjereni savjeti za ribolov koji uvijek funkcioniraju

14 Posjetite kambodžanska polja ubijanja

Devet milja od glavnog grada Kambodže, Phnom Penha, je Choeung Ek. Ovdje su 1975.-1979. Crveni Kmeri ubili oko 20.000 ljudi. Grane drveća vise nad hrpama kostiju, kosturi leže na zemlji. Najvažniji eksponat muzeja je humak od 8000 lubanja. Sigurno ćete se vratiti kući u depresivnom raspoloženju.

15 Šetnja Černobilom

Ako ste umorni od odlaska u Kijev za svibanjske praznike, idite u Pripjat. Nakon tragedije u nuklearnoj elektrani u Černobilu 1986. godine, grad koji je imao nesreću biti na strani u zavjetrini je napušten. Zahrđali zabavni park, opljačkane kuće (neljudska je glupost krasti ozračene stvari) i kino postupno se uništavaju. Malo će vas mještana počastiti sirovim jajima i mjesečinom. Odbijte pristojno.

16 PROUČITE PLEMENA KOJA NESTALA

gdje: Bolivija

John Blashford-Snell pokušava odgonetnuti razloge tajanstvenog nestanka plemena Moxos, koje je izumrlo oko 1100. godine. Ako mu se pridružite, pomoći ćete pronaći krater od meteorita, koji je, prema pretpostavkama geologa, Ivanu dao priliku da prouči nestanak tamošnjeg plemena. Tijekom svog 45-dnevnog putovanja uglavnom ćete izbjegavati susret s anakondama, ali povremeno pružati liječničku pomoć domorocima. Ako i ovi izumru, utjeha će vam biti neki drugi Ivan koji će za 1000 godina saznati kako se zvao vaš učitelj životne sigurnosti.

17 Popnite se na glečere u Alpama

gdje: Francuska

Vjerovali ili ne, ova vrsta zabave zagolicat će vam živce puno više od skoka padobranom. Koristeći samo cepine i "dereze" za penjanje, možete se popeti na ledenu površinu planina. Za takav test morate biti u dobroj fizičkoj formi, iako bi se trebali potruditi i početnici (nitko neće znati je li bila 2 ili 222 metra). Prikladno opremljeni vodiči odvest će vas, svezane hrpom ograda, na vrh La Graf. Nismo to sami provjeravali, ali kažu da ako se riješite male potrebe odozgo, dobivate najveću ledenicu na svijetu.

18 Krenite u potragu za Yetijem

Ružni Bigfoot, zvani Yeti, zvani Bigfoot, zvani Sasquatch (iako ga radije nazivamo reliktnim hominoidom) živi negdje na Himalaji. Da biste ga pronašli, morate angažirati predstavnika plemena Sherpa. Ti ljudi tvrde da su svojim očima vidjeli golemu klupko vune. Najprije morate odletjeti do Kathmandua, zatim otići na Everest i pretražiti tamošnje klance i planinske staze.

19 Uhvatite čudovište iz Loch Nessa

Unajmite jahtu nekoliko milja južno od Loch Nessa i zaplovite kanalima do najvećeg britanskog jezera. Ponesite sa sobom nekoliko desetaka svezaka Velike sovjetske enciklopedije, jer je Nessie posljednji put viđena 1984.

20 Track Bigfoot

Ako nemamo sreće na Himalaji, onda znamo još jedno mjesto gdje se možete upoznati sa sasquatchem. Dugo je vremena jednim od najuvjerljivijih dokaza o njegovom postojanju smatran film koji su dva Amerikanca snimila 1967. godine u sjevernoj Kaliforniji. Kako se tamo ne biste osramotili, unaprijed kupite jeftini kostim majmuna i lošu posudu za sapun sa samookidačem.

Što učiniti ako se kuća sruši? Što učiniti ako se nađete pod ruševinama zgrade?

21 Uhvati Ropen

Jedini stanovnici otoka Umbai su pleme Papue Nove Gvineje i ogromna prapovijesna ptica. Ropen izgleda kao pterodaktil veličine aviona. Priča se da svijetli dok leti iznad lokalnih sela. Uz činjenicu da se ptica čistarica odlikuje inteligencijom i domišljatošću (u najmanjoj opasnosti leti na susjedni otok), ne liši profita od svježeg pokojnika. Mrtvi koji redovito nestaju prisiljavaju lokalno stanovništvo da svoje grobove prekriju betonskim pločama.

22 Kitesurfed

Open Cup of Russia O`Neill Kite Cup 2008 - okupili su se najjači ruski vozači

gdje: Egipat

Krajem svibnja jaki vjetrovi tradicionalno privlače surfere iz cijelog svijeta u Egipat. Ove godine u Hurghadi na jednom od najprestižnijih međunarodnih kitesurfing natjecanja - Otvoreni kup Rusije O`Neill Kite Cup 2008 - okupili su se najjači ruski jahači.

Neću kriti, nastupi vozača ostavili su na mene izniman dojam. Momci su radili nezamislivo: vrtjeli su se i vrtili se vrtoglavom brzinom, samo su plutali uz valove na daskama, sad se skrivali od pogleda, pa izranjali iz vode. Finalna utrka uglavnom se odvijala u teškim uvjetima s udarima vjetra do 18 metara u sekundi.

Ove godine intriga je ostala do kraja natjecanja: u finalu se Evgeniju Novozheevu, dvostrukom prvaku Rusije, suprotstavio sedamnaestogodišnji Gleb Ogar, učenik iz St. Nikakvo čudo se nije dogodilo i iskustvo je prevladalo. Ovako je izgledao recept za pobjedu: mala šansa - rotacija naprijed uz presretanje šipke protiv tijeka rotacije s leđa na prednju ruku, prednji mob, 313, mob i na kraju kgb. Impresivan! I sve to u atmosferi sunca, mora, vožnje i samo goleme doze adrenalina u krvi.

Budući da sam u ovom sportu bio pravi čajnik (vožnja bananom i katamaranom - ovo je cijeli moj rekord), onda je sve što sam u početku bio sposoban da osjetim samo vizualni užitak od ovog prizora. Bilo je nepodnošljivo trpjeti ovo i odlučio sam hitno sam osedlati dasku.

U početku, koliko god me domaći surferi bodrili, bilo je teško povjerovati da mogu barem stajati na dasci, pa čak i držati zmaja u rukama. Dobro je da sam atletska djevojka (hvala majci za 9 godina studiranja u sportskoj školi). Tek 3. dan mogao sam malo razumjeti nijanse kontrole zmajeva. Ali za bilo kakve ozbiljne rezultate nisam imao dovoljno ... (tko bi pomislio!) prekomjerna težina. Prvi put u životu požalila sam sve svoje dijete.

Kitesurfing stvara 100% ovisnost. Zato budite oprezni – morate se provozati samo jednom po zalasku sunca i izgubljeni ste.

23 Začudite se migracijom srdela

Jednom godišnje, vode u blizini Cape Cape u Južnoj Africi ključaju i pjene se dok milijuni srdela migriraju

Jednom godišnje, vode u blizini Cape Cape u Južnoj Africi ključaju i pjene se dok milijuni sardina migriraju. Jato od petnaestak kilometara privlači brojne grabežljivce, uključujući 20.000 dupina, oko 5.000 morskih pasa, stotine kitova i tuljana, male morske ptice i jednog vas u ronilačkom odijelu.

24 Pronađite se u "srcu tame"

gdje: Kongo

Unatoč upozorenjima Ministarstva vanjskih poslova da neka područja Demokratske Republike Kongo treba izbjegavati zbog problema koji bi se mogli pojaviti (na primjer, s krvoločnim pobunjeničkim skupinama ili zbog smrtonosnog virusa ebole - da, osiguravajuća društva neće spominjati sve), za one koji žele vidjeti pravu Afriku nema boljeg mjesta za pronaći. Ako možete prošetati rijekom Kongo do glavnog grada Kinshase, dobit ćete popust na životno osiguranje dok vozite bicikl cestom smrti.

Kako zaštititi svoj stan od lopova i provalnika?

25 Probudi jaguara u sebi

gdje: Peru

Duboko u amazonskoj prašumi, šamani pijuckaju ayahuascu, smrdljivu mješavinu liana s psihodeličnim učinkom. Tada lokalni domoroci, hrabri putnici i kamenovani Yankeesi sudjeluju u ceremonijama, pokušavajući se stopiti s prirodom i razgovarati sa životinjama. Na njihovoj pozadini, Amsterdam nervozno puši sa strane.

26 Plivajte goli u Bajkalskom jezeru

gdje: Rusija

Naime u najvećem slatkovodnom jezeru na našem planetu. Voda u Bajkalskom jezeru je toliko bistra da je vidljivost u dubini 7-10 metara. Zamislite onda što će vidjeti nedužni domaći ronioci iz dubina ako ispunite uvjete testa i plivate bez kupaćih gaćica.

27 Vozite se biciklom cestom smrti

gdje: Bolivija

Izdajnička, često s jednim trakom, ova cesta je službeno najopasnija cesta na svijetu. Vijuga kroz zelene šume, utapa se u blatu i često nestaje pod snijegom. Duljina mu je 3,6 kilometara. Vozeći se pored rijeka i opasnih litica, biciklisti postižu brzine do 95 km/h. Kotrljaj se dok ne padneš (nemoj nas shvatiti doslovno).

28 Letite oko svijeta

gdje: različita mjesta

Što trebate učiniti: rezervirajte na skyscanneru.net karte za otprilike sljedeću rutu: Moskva – Bangkok – San Francisco – New York – Moskva. U principu, ruta može biti potpuno drugačija - ali iz nekog razloga ne smiju letjeti iz Yorka u New ili iz Francisca u San. Moguće zabave tijekom leta: teroristički šahidi, brojne bescarinske i seksi stjuardese, a ako s vremenom pogodite, ovu 24-satnu noć nikada nećete zaboraviti.

29 Upoznajte zoru s Aboridžinima

gdje: Australija

Što mislite zašto 90% Australaca živi na obali? Ako odlučite da je to zato što su australske plaže pune plavuša koje se sunčaju u bikinijima, onda ste sigurno u pravu, ali to nije glavni razlog. Središnji dio Australije je neprekidna pustinja, u kojoj samo aboridžini mogu preživjeti. Usput, mnogi od ovih tipova su ovisni o kanibalizmu (a ovo uopće nije vrsta surfanja). Stoga, kada idete na džip safari, pobrinite se da imate dovoljno perli da odvratite njihovu pažnju.

30 Vozite se biciklom niz vulkan

Spustite se niz vulkan biciklom

Cotopaxi u Quitu, Ekvador - najviši aktivni vulkan na svijetu. I imate mogućnost vožnje biciklom do njegovog kratera. U putovanju do vrha, kako piše stranica, nema ništa posebno (pa, mislite, vulkan, pa, mislite, biciklom), ali spuštanje do rijeke Misahuaiko, koja se nalazi 4573 metra od kratera, je barem nešto. Iako ste, naravno, u pravu – dosadno. Da li je sljedeća stavka na našem popisu.

Opstanak za svaki slučaj, ali slučajevi su drugačiji

31 Rafting na gumenoj lutki na napuhavanje

gdje: Rusija

Dmitrij Bulavinov - patetični perverznjak. I genijalno. Kad su mu žene sve manje počele uljepšavati večeri, osmislio je godišnje natjecanje - Bubble Baba Challenge. Natjecanja se održavaju u kolovozu. Govorimo o raftingu na pragu Losevsky (110 kilometara od Sankt Peterburga) na gumenim ženama na napuhavanje. Konačno, vodite svoju "djevojku" na odmor.

32 Vozite se kalifornijskim autocestama uz povjetarac

gdje: SAD

Evo vas, evo vašeg Harleya, a evo i otvorene ceste duge 1300 kilometara od San Francisca kroz dolinu vina Napa, pokraj škole snimljene u klasičnom Hitchcockovom filmu "Ptice", kroz Jackson State Forest i Humboldt Redwood Park, i zatim uz rijeku Sacramento do tjesnaca Golden Gate. Sigurno ćete osjetiti kako vam raste kosa na glavi, traperice polako blijede, a ispod vas bicikl hrđa.

33 Pobjeći lavinu

Nisam obraćao pažnju na to da naši sportaši zauzimaju sumnjivo malo nagrada na svjetskim prvenstvima u snowboardu? Sve od toga što imamo premalo mjesta za treninge, a uvjeti nisu isti. Idealnu shemu predložili su dečki koji su željeli ostati anonimni. Baciti vas iz helikoptera na vrh planine, uzrokujući spuštanje lavine. Ovdje želite ili ne, ali postat ćete prvak.

34 Bombardirajte kambodžansku kravu

Sretne krave u Indiji. Svete životinje niti ne znaju što se događa u Kambodži. U ovom kraljevstvu, nedaleko od zračne luke Phnom Penh, nalazi se farma na kojoj za 60 dolara možete raznijeti kravu bazukom (ili platiti pola iznosa za bacanje granate u jezero s patkama). Za više informacija obratite se lokalnim taksistima.

35 Idite u podzemlje s kopačima

Ne želim vidjeti divovske štakore, duhove, metro linije 2 ili Staljinov tajni bunker? Da, tamnica svakog grada čuva mnoge tajne, od kojih su mnoge uspjele proći ispod kopača - vodiča iz našeg svijeta u podzemlje.

Gotovo ih je nemoguće nagovoriti da vas povedu sa sobom. No, postoje pojedinci koji su spremni dogovoriti turneju, iako iz očitih razloga izbjegavaju publicitet.

36 Skočite s visoke zgrade

Šilo ne možeš sakriti u vreću, pogotovo ako ih ima dva i dugačka su 452 metra. Upravo ova visina tornjeva blizanaca Petronas privlači base jumpere iz cijelog svijeta. Rezignirane, gradske vlasti službeno dopuštaju skakanje s krova jednom godišnje (obično u kolovozu). Promašio legalan skok? Pozovite svoju maštu u pomoć.

Ili okušajte sreću skačući s Taipeija 101 na Tajvanu (508 metara).

37 Anya Perova hodala je u krpljama

gdje: Francuska

To se obično radi rano ujutro, ili kasno navečer uz baklje. Sve se dogodilo u zoru. Alpski čovjek-vodič sišao nam je s planina, podijelio inventar i odveo nas do mjesta deportacije u snježnom svijetu. Zatim smo stali na rub vrha, točno iznad nas je bilo blistavo plavo nebo, a ispred nas je ležala snježno bijela dolina po kojoj smo morali hodati korakom, a da ne zaglibimo u snijeg.

Krpe se nose na zimske cipele otporne na mraz i vlagu. Stražnji dio čizme ostaje nevezan, stoga osjećaj da nešto pucketa iza vas cijelim putem. U rukama štapići, od kojih se želite riješiti, ali služe kao potpora. Kod strmog spuštanja, morate raširiti ruke u stranu, držati leđa uspravno, gledati naprijed i visoko podići noge - izgleda vrlo smiješno, ali bolje je izgledati kao pingvin nego noj s glavom. snježni nanos. Što je staza teža, to izgledate neugodno. Stoga, prije nego što svojim padom i valjanjem u snijegu potpuno umorite cijelu grupu šetača, procijenite koliko vaša fizička spremnost odgovara stupnju težine staze. Nakon prolaska teških dionica staze, prelazak potoka bio je posebno težak (možda zato što nije bio zaleđen? - cca. izd.), došli smo do sljedećeg podnožja planine. Naš ljupki vodič je rekao da je za grupu na katu pripremljeno iznenađenje. Čak i da nas je tamo čekao Djed Božićnjak, teško da bi me to motiviralo na još jedan uspon. No, nitko nije obećao helikopter za spašavanje, pa sam morao klecati na nogama. Ispostavilo se da se na vrhu nalazi otok spasa - planinska kuća s farmom i alpskim restoranom. Autentičan interijer, domaće vino, alpska kuhinja, jednostavno posuđe, štednjak, zvona za krave različitih veličina (kravlja zvona), gostoljubivi domaćini - jednom riječju, pravi ekstrem. Najgore je bilo to što smo još imali put natrag.

Savjeti za lov: teorija i praksa

38 Zaronite za blagom

Tri stotine milja od obale Kostarike leže Kokosovi otoci, gdje su brodovi s gusarskim blagom potonuli od 1600. godine

Tristo milja od obale Kostarike leže Kokosovi otoci, gdje su brodovi s gusarskim blagom potonuli od 1600. Čak i ako pronađete barem jednu škrinju, onda se, na primjeru grofa Monte Crista, možete osvetiti djevojkama koje su vas napustile.

39 Sudjelujte u reliju skutera

gdje: Indija

Naši vozači minibusa ovo nisu ni sanjali! 5.000 kilometara indijskim cestama, 15 dana od Chennaija do Mumbaija skuterom. Nadamo se da ćete na cesti sresti neke divne autostopere.

40 Isprobajte bob na stazi smrti

gdje: Austrija

Prva staza za bob izgrađena u Austriji pokazala se smrtonosnom. Nekoliko sportaša moralo je umrijeti kako bi dokazali ovu tvrdnju. Tada je staza obnovljena. Ali čak i 130 km / h za "sanjke" dobar je razlog da uđete u našu recenziju.

41 Maša Arzamasova pogledala je lansiranje rakete

gdje: Kazahstan

Svemir ne počinje tamo gdje završavaju kisik i Zemljina atmosfera. Svemir, reći ću vam iz osobnog iskustva, počinje već na ulazima u Baikonur. Vozite se potpuno ravnom betonskom cestom, položenom kroz beskrajnu stepu. Cesta je na ovom mjestu apsurdna kao asfalt usred pustinje. Mora da su ga vanzemaljci izgradili zajedno s piramidama. “Sad ću vidjeti lunarnog rovera, sad ću vidjeti lunarnog rovera”, ponavljam u sebi. Ali dok vidim neke gofove, koji stoje na stražnjim nogama i iznenađeno promatraju naš autobus. Za potpunost osjeta nedostajalo je samo bestežinsko stanje. Tri sata na apsolutno ravnoj cesti, pa lagani nagib i odjednom se pred vašim očima diže ogroman grad. Od kozmičkog krajolika odvojena je kontrolnom točkom i barijerom. “Očigledno smo se vozili kroz Zonu”, prisjetili su se Strugackijevi.

10 alata za preživljavanje u hitnim slučajevima

Pokušaji kontaktiranja s lokalnim stanovništvom sve su me više uvjeravali da sam u drugoj galaksiji. Stanovnici Baikonura uglavnom žive na nekom svom valu. Idemo u bar kupiti cigarete. Pitamo: "Imate li "parlament"?"Žena iza pulta: "Idem da vidim". Nestaje na deset minuta. Vraća: “A vas u susjednoj trgovini niste pogledali? Upravo sam ušao. Tamo je". Ili noću uhvatimo taksi, auto stane stotinjak metara dalje, priđemo. Unutra sjede tri osobe, vozač: “Gdje ćeš??"" Zapravo nas je troje - nećemo stati". Tip na stražnjem sjedalu: "O, pa onda sam otišao.". Izađi iz auta i nestani u noći. Aaaaa! Daj mi svemirsko odijelo! Inače ću udahnuti ovaj zrak i postati poput njih.

Kad raketa poleti, tlo se trese. Stojim otvorenih usta. A tu su i gopheri u blizini i također gledaju u start (pitam se koliko ih je dobilo raketnu fazu frontalno?). A čini se da sam prije samo tri sata, nakon izvješća o spremnosti opće komisije, odmahnuo rukom astronautima i poželio im sretan put, a sada su već visoko na nebu. A vidljiva je samo vatrena točka. Ali onda je izašla. Gufovi i ja smo se pogledali: “Ima li života na Marsu??"

42 Gledajte kako se pauci bore!

Paukove borbe održavaju se svake godine na japanskom otoku Kyushu. Natjecatelji se stavljaju na posebnu dijetu vretenaca koja ih čini ljutima i agresivnima. Glavno oružje u ovoj bitci je mreža. Pobjednik je pauk koji brže zbuni neprijatelja. Nakon borbe, neki vlasnici prodaju pobjedničke pauke. Nije li ovo sjajna ideja za poklon za godišnjicu dragom šefu?!


43 Trčanje sa suprugama

Novi sport - nošenje žena - rođen je kao šala i sada slavi svoj 16. rođendan. Prvenstvo se održava u Finskoj, rekordno vrijeme od sto metara - 55,5 sekundi. Minimalna težina supruge je 50 kilograma, sudjelovati može svatko. Sigurno će se u najbližoj kladionici moći nabaviti telefon najljepše sudionice.

44 Obuci hrvača

Dodajući ideju koji drugi izgovor možete otići na Tajland, ako su “Dnevnici Bridžit Jones snimani na istom mjestu!»Djevojka više ne vjeruje. Muay Thai - vrsta boksa u kojoj su uključene šake, stopala, potkoljenice, laktovi i koljena, a u ringu je uvijek puno krvi. Ratchadamnoen je jedini stadion u Bangkoku gdje drag queen ne pripada.

45 Uživajte u pjevu ptica

Visoki ulozi, veliki novac, male ptice - ovo je Finching, 400 godina staro nizozemsko natjecanje. Ptice pjevice u kutijama trebale bi cvrkutati sat vremena. Pobjedničke ptice tretiraju se s velikim poštovanjem. Konkurencija je toliko jaka da su optužbe za doping česte. Postojao je čak i slučaj kada je čovjek umjesto ptice u kutiju stavio zvučnik iz kojeg su se čule trilovi. Navodno je sam uzeo doping.

Svakog siječnja, grad Selcuk u Turskoj je domaćin godišnjeg festivala hrvanja devama. Dvije deve dovode se u arenu na vrhuncu sezone parenja. Deva, zavodljivo njišući bokovima, prolazi pored njih, a "dečki" se počinju boriti za nju. Pobjednik nije deva koja će, pljunuvši neprijatelju u lice, krenuti za devom, već ona koja će iz nekog razloga natjerati protivnika da se povuče, vrisne ili padne na zemlju s obeshrabrujućom erekcijom.

Korisni savjeti za preživljavanje u ekstremnim situacijama

47 Popnite se na najduže uže na svijetu

gdje: Južna Afrika

Sjetite se kako ste u školi položili standarde, s mukom se penjući po užetu? Konačno ste odrasli i shvatili da se u ovoj akciji može uživati ​​spuštanjem dolje. A da dodaju ekstremnost, kreatori su povećali brzinu na 140 km/h. ProNutro Zip 2000 tvrdi da je najviši, najbrži i najduži uže na svijetu. Nalazi se u Sun Cityju u Južnoj Africi. Vezani pojasevima, letjeti ćete bezglavo 2000 metara kroz šume i šikare, osjećajući se kao pravi Tarzan. Naravno, pri ovoj brzini vaš se plač može malo razlikovati od originala Tarzana, stoga pazite da u blizini nema djece.

48 Istjeraj demone

gdje: Gloucestershire

Od 8 ljudi koji su odsjeli u bivšem The Ram baru, koji se nalazi u gradu Wotton-under-Edge (ako u Moskvi ima Moskovljana, tko je onda tamo??) u Gloucestershireu, kasnije je morao istjerati demone. Izgrađena prije nekoliko stoljeća na nekadašnjem poganskom groblju, zgrada je svjedočila žrtvovanju dojenčadi i samoubojstvima. Povremeno mještani osjećaju temperaturne promjene, vide sjene duhova i žive u depresivnoj atmosferi stalne filmske predstave. Danas je to privatno vlasništvo, ali ponekad vlasnik dopusti putnicima da borave kod njega uz prethodni dogovor. Komunikacija s duhovima je besplatna.

49 Putovanje na Sjeverni pol

Idite na Sjeverni pol

U Murmansku ćete se ukrcati na ledolomac na nuklearni pogon Yamal, koji će vas odvesti na vrh planeta. To je poput plutajućeg hotela, s košarkaškim igralištem, grijanim bazenom, saunom i kinom, vožnjama helikopterom i piknicima na ledu. S takvim skupom opcija to nekako neće biti do Sjevernog pola. Iako, paragraf 28 možete završiti u jednoj minuti 20 puta.

50 Na pari u Aerotubeu Mikhail Koshelev

gdje: Moskva

Malo je vjerojatno da će mi čak ni najsmješniji let pokvariti raspoloženje, pomislio sam, odlučivši da ne pokvarim raspoloženje jednom od svojih poznanika, koji me već dugo zvao baš u ovu lulu.

Zadnji put sam letio u snu u djetinjstvu, pa sam s punom ozbiljnošću shvatio obavezni brifing prije leta. Iako o kakvoj ozbiljnosti možemo govoriti ako morate zauzimati smiješne položaje na komandu, ležeći na niskim kolicima? Ne, kada ležite sami - sve je prilično uljudno, ali je apsolutno nemoguće gledati proces sa strane s ozbiljnim licem. Pogotovo kad se instruktor približi i u očinskom prijekoru popravi pozu za još smiješniju.

Posebnu pozornost treba posvetiti kostimima koji se poklanjaju "pilotima". Lila, plava, crvena, moja je bila jarko zelena - sve one svojom šarolikom naglašavaju nedostatke vlasničke figure i razveseljavaju publiku.

Dakle, navukavši crnu tješinu (savršena stvar za kasnije pokazati nindži) i kacigu, oduševljeno smo se postrojili ispred lule.

Članci o toj temi