Kako se obraniti u ekstremnoj uličnoj borbi

Kako se obraniti u ekstremnoj uličnoj borbi

Negdje u životu naći ćete se u situaciji da se morate braniti od jednog ili više protivnika. Kako se obraniti u ekstremnoj uličnoj borbi?

U nekom trenutku svog života naći ćete se u situaciji da se morate braniti od jednog ili više protivnika. U uličnim tučnjavama nema pravila ni popustljivosti; ako se nađete u takvom položaju, morate učiniti sve da se zaštitite i spriječite ozbiljne ozljede. Imajte na umu da je prekomjerna uporaba sile protuzakonita, ali dopuštena u samoobrani, stoga zapamtite da je vaš cilj zaštititi se i izići iz opasnosti.

jedan. Kako pobijediti jednog neprijatelja

Otiđite ili pobjegnite i sakrijte se ako je moguće. Vaša najbolja obrana je izbjegavanje borbe.

Morate se znati braniti. U slučaju da ne možete pobjeći i morate se zauzeti za sebe, vještine samoobrane su imperativ. Ali imajte na umu da vam pravila borilačkih vještina možda neće funkcionirati, jer se ponekad čak i nositelji crnog pojasa mogu ozbiljno ozlijediti u teškim uličnim borbama bez pravila.

Pokušajte odvratiti napadača od borbe.

Pokušajte ostati mirni. Što ste mirniji, bolje ćete pronaći mjesta za bijeg i uhvatiti trenutak.

Ne zaboravite da je prosudba da veličina nije povezana sa snagom mit. Zapravo, to je jako bitno. Nemojte se zavaravati misleći da možete pobijediti osobu duplo veću od sebe samo zato što posjedujete određene borilačke vještine.

Kako se odbiti od čopora pasa?

2. Kako se boriti protiv više napadača

Kao i s jednim protivnikom, pokušajte pobjeći ili pobjeći i ostanite mirni.

Pokušajte još više ne naljutiti skupinu napadača; izvikivanje uvreda može ih izazvati na napad.

Ako je moguće, pokušajte otkriti zašto vas pokušavaju napasti. Ali imajte na umu da ako previše pričate ili postavljate previše pitanja, možete ih još više naljutiti.

Ako niste dobri u borbi, stanite leđima uza zid kako vas grupa ne može okružiti. Tako ćete moći ići lijevo ili desno i probijati se kroz jednog napadača, a ne kroz cijelu grupu.

3. Kako odgovoriti napadaču

Bit će vam korisno znati neke osnovne tehnike koje možete koristiti za samoobranu:

Pokušajte pogoditi napadača u rebra. Suprotno uvriježenom mišljenju, to stvarno može boljeti.

Najbolje je udarati u solarni pleksus ili ispod nosa. Nikada nemojte ciljati u očnu duplju: ovo je najteži dio lica i možete slomiti prste. Ako pogodite solarni pleksus, imate dovoljno vremena za bijeg (kao i omamiti protivnika i dobiti priliku za udarac s leđa), a udarac u nos može nokautirati napadača. Bilo koja od ovih metoda će raditi.

Kako se boriti u uličnoj tučnjavi? Tajne poraza huligana

Kada vas napadač želi udariti, okrenite se da izbjegnete udarac, a zatim ga zgrabite za ruku i udarite u lakat.

Ako vas napadač (ili napadači) pokuša zadaviti i pritisnuti uza zid, stežući vam grlo, učinite sljedeće. Lijevom rukom držite ruku koja vam stišće grlo. Zatim desnom rukom snažno udarite protivnika po laktu. Nakon toga snažno (ali ne previše) udarite napadača u vrat, zatim ga gurnite uza zid i odmah pobjegnite. Ako želite, možete pritisnuti ruku protivnika na njegova leđa.

4. Napredne taktike

Sljedeće tehnike pomoći će vam u pružanju prednosti, ali morate razumjeti da to možda neće biti dovoljno. Koristite ove napredne taktike samo kao posljednje sredstvo.

Okrenite napadačevu ruku unatrag (nedovoljno da je slomite) i držite je u tom položaju. Bit će jako povrijeđen i neće vam moći ništa. U ovom trenutku imat ćete priliku pobjeći.

Ako se bavite borilačkim vještinama, koristite ovu tehniku ​​kako su vas učili jer se široko koristi u borilačkim vještinama (judo, jujitsu, hrvanje itd.).).

Napravite hvat za vrat. Prvo pokušajte zaobići protivnika s leđa. Kad god je moguće, omotajte lijevu ili desnu ruku oko sredine glave (otprilike u visini nosa).

Što učiniti u slučaju pljačke? Sigurnosne mjere za sukobe na ulici

Zadržite se malo i pustite. Ali budite oprezni: kad to učinite, još uvijek možete biti napadnuti.

Neki karatisti su naučili da, da biste se oslobodili stiska, morate stati na nogu protivnika, uzrokujući mu bol. Ako vam netko to pokuša učiniti, lagano skočite unatrag ne popuštajući stisak. Ali za uspješno izvođenje ovog trika potrebna je vježba.

5. Kako se braniti držeći konja

Držanje na vrhu je izuzetno opasno. U tom položaju ležite na tlu, a napadač na vama je na koljenima. U isto vrijeme, on ima više kontrole i mogućnosti za udarac, dok ste vi vrlo ograničeni.

Morate znati što učiniti. Ključna akcija da se to spriječi je blokiranje protivničkih udaraca. Ako ste i dalje srušeni na tlo, za napad morate udarati što jače s obje noge u bokove protivnika s prednje strane. Zatim ustanite i trčite kamo god vam oči pogledaju.

Nema potrebe da pokušavate odmah napasti. To će vas učiniti ranjivijim, a ležanje prikovano za zemlju činit će vam se kao cvijeće.

Pronađite način da pobjegnete. Napad možda neće uspjeti, pa je bijeg najbolja opcija za vas. Postoji nekoliko načina da to učinite:

Koristite izlaz na stražnja vrata. Pokušajte ispuzati ispod napadača pomicanjem prema dolje.

Kako izbjeći svađu?

Gurnite kukove prema gore i u stranu.

Ogradite prostor između sebe i napadača rukama ili laktovima kako biste oslobodili jednu ili dvije noge.

Prevrnite se licem prema dolje. Tada će vam napadač biti na leđima i tako će imati puno manje prilika. Ležeći na trbuhu možete osjetiti kako protivnikov stisak popušta, a možete izaći tako da ustanete i "kokošite" ga s leđa, ili koristite "izlaz na stražnja vrata".

6. Kako se osloboditi stiska za vrat

6.1 Naučite kako se osloboditi stiska za vrat, jer je to uobičajena tehnika u uličnim tučnjavama. Neki od trikova su navedeni ovdje, ali najbolja obrana je ostati na oprezu i izbjegavati grabljenje. Ako znate da vam se netko približava, možete se okrenuti i spriječiti ovaj trik.

6.2 Kada napadač tek počinje hvatati vrat, pokušajte "zaroniti" i blokirati mu ruke. Ovo može biti dovoljno da se oslobodite mogućeg zarobljavanja. Ali što duže čekate, bit će vam teže osloboditi se.

6.3 Braniti. Zarobljeni zrak ili cirkulacija krvi mogu biti blokirani. Dakle, prvo se trebate obraniti.:
Držite bradu uz sebe.

Kako odgovoriti na uvredu?

Okrenite glavu prema prsima napadača kako biste zaštitili lice od šaka.

Zgrabite napadača za ruke (koje su spojene dok hvataju) i povucite prema dolje. Pritisak će se odmah smanjiti.

6.4 Nemojte se uspravljati. Savijte noge i raširite ih relativno široko. Morate biti otporni kako biste uzvratili napad ili se oslobodili kada vam se pruži prilika.

6.5 Slobodnim rukama zaštitite lice od udara.

Kada se pokušavate izvući iz stiska, isprobajte neke od sljedećih metoda:

Zakoračite na nogu napadača. Učinite to odmah, brzo i točno. Ako se ovaj trik izvede ispravno, napadač će biti povrijeđen, a to će mu biti dovoljno da olabavi stisak, dopuštajući vam da izbijete.

Pogodite gornji dio unutarnje strane bedra ili prepona. Zatim povucite glavu protivnika prema gore (za kosu, očne duplje itd.), odgurnite ga od sebe i bježite.

Uštipnite napadačevo lice. Možda ga boli i ima dovoljno vrijednih trenutaka da se izvuče iz stiska.

Brzo mahnite glavom gore-dolje. Tako ćete zbuniti neprijatelja; nakon što to učinite, oštro se nagnite naprijed. Vaš protivnik će pasti.

Zgrabite ruke svog protivnika i gurnite glavu ispod njih, a zatim se oslobodite. Da biste to učinili, morate uhvatiti trenutak kada je protivnikov stisak slabiji, ili da mu nešto privremeno odvrati pažnju (za to može biti dovoljan dobar udarac u rebra ili prepone).

Kakav je život školskih nasilnika?

Upotrijebite svoje dvije ruke protiv ruke jednog protivnika. Svojom snagom obje ruke povucite jedan napadačev zapešće. Jednom je rukom VRLO teško dobro se uhvatiti za vrat ili se gušiti, tako da ćete povlačenjem jedne ruke odmah osjetiti manji pritisak.

Umjesto jedne ruke, možete povući prst. Jednom rukom uhvatite prst i savijte ga što je više moguće. Ovom tehnikom možete dovoljno lako slomiti prst napadača.

7. Kako se osloboditi poluge ramena ili lakta

Osloboditi se ručice lakta ili ramena vrlo je bolno. Evo nekoliko načina.

7.1 Ako će protivnik izvesti trik u kojem ruka treba biti ravna, savijte je. Ako želi polugu savijenom rukom, ispravi je.

7.2 Spriječite ručicu lakta ili ramena držeći se za pojas, hlače, pojas za suknju itd.P., sve dok protivnik ne izvede trik. To će ga spriječiti da se ispravi (ili savije) i savije vašu ruku. Naravno, da biste to učinili, morate biti izuzetno oprezni i prepoznati namjeru napadača da iskoristi lakat ili rame.

7.3 Kada je napadač iskoristio lakat ili rame, pokušajte sljedeće metode:

Pretvarajte se da želite udariti protivnika: on će biti ometen i popustiti će stisak. Iskoristite ovaj trenutak da otpustite polugu s ramena ili lakta.
Zapravo udarite šakom ili nogom svog protivnika i iskoristite trenutak kada njegov stisak oslabi.

Kako ne otupjeti od straha i ne pasti u stupor pred nadolazećom opasnošću?

7.4 Pokušajte povući ruku što je jače moguće. Ponekad iznenađenje može uzrokovati da vam protivnik pusti ruku i pruži vam priliku da pobjegnete.

7.5 Budite izuzetno oprezni kada se pokušavate osloboditi poluge za lakat ili rame, jer vaš pokušaj također može rezultirati slomom ruke.

osam. Kako blokirati udarce

osam.1 Naučite prepoznati kada se protivnik sprema udariti. Kao i kod većine tehnika, sposobnost predviđanja pokreta protivnika značajan je dio samoobrane. Znakovi na koje treba obratiti pažnju uključuju:

Stiskanje ruke u šaku;
Škripanje zubima, pokreti čeljusti koji izražavaju ljutnju;
Plitko disanje; čini se da neprijatelj istiskuje zrak;
Oštar napredak noge naprijed;
Spuštanje brade (za zaštitu grla);
Spuštanje ramena (početni stav za udarce)
Okretanje tijela u stranu, od sebe.

osam.2 Pomaknite se. Prije nego što je protivnik donio odluku o udaru, već je odlučio gdje će udariti i smislio svoju strategiju. Zauzvrat, imate pola sekunde da izbjegnete ovaj udarac. Dakle, ako vas neprijatelj želi udariti u glavu, odbijte ga malo, pa će promašiti, ili vas barem neće toliko povrijediti.

osam.3 Ciljajte rukama tamo gdje vaš protivnik cilja udarac. To pomaže predvidjeti sljedeće pokrete protivnika. Vaše nagađanje ne smije biti nasumično – mora biti potkrijepljeno.

Kako postupiti kada vas napadnu razbojnici ili kriminalac?

osam.4 Pokušajte blokirati udarce ramenima, a ne dlanovima, jer će potonja metoda samo smanjiti raspon protivničkih udaraca, ali neće utjecati na izvorno postavljenu metu.

9. Kako blokirati udarce

9.1 Blokiranje udaraca je najteža tehnika u hrvanju. Ali ipak, ako uspješno zgrabite protivnika za nogu kada vas pokuša udariti, možete ga srušiti na tlo.

9.2 Blokirajte udarac dlanovima, a ne mišićnim dijelom ruku. Mogli biste se ozbiljno ozlijediti ako vam protivnik udari nogom u mišiće.

9.3 Dodge udaraca. To znači da biste trebali izbjegavati udarce ovako:

Izbjegnite putanju protivničkih pokreta;
Brzo se sagnite;
Skočite natrag;
Skloniti se u stranu.

9.4 Ne zaboravite da skakanje, izbjegavanje, kretanje s jedne strane na drugu, učinkovitije možete izbjeći udarce nego stalno savijanje.

9.5 Budite nepredvidivi: vaš protivnik ne mora nagađati kako i kada ćete se sagnuti i izmicati. Nemojte to raditi u određenom obrascu.

Savjet

Kada hodate opasnim mjestima, uz sebe trebate imati jednog ili dva prijatelja. Ovo može biti dovoljno da vam se ništa ne dogodi.
Borite se samo kao posljednje sredstvo. Odvratiti neprijatelja od borbe i napustiti mjesto najbolje su opcije.

Kako vratiti?

Koristite tehnike i taktike koje vam najbolje odgovaraju, koje odgovaraju vašoj građi i fizičkim mogućnostima. Mršavi, lakši ljudi mogu bolje trčati i lakše izbjegavati. Velika i teška osoba može lakše blokirati udarce i upotrijebiti silu nego izmicati.

Učinite nešto neočekivano i neobično. Ako u kritičnom trenutku imate zanimljivu misao, pokušajte. Iznenadnost uvijek pomaže.

Ako vam napadač pokaže svoje oružje u ruci ili džepu, dajte mu što god želi. Vaš život je važniji od svih vrijednosti svijeta! Morate razumjeti da će napadač vjerojatno upotrijebiti oružje ako ga naljutite ili uznemirite, stoga mu pokušajte ugoditi što bolje možete.

Kad smo već kod oružja, uvijek je bolje imati nešto uz sebe nego se ići boriti sa strancem na ulici praznih ruku. Čak i štap, kamen ili kišobran mogu napraviti veliku razliku.

Pokušajte ne izgledati kao žrtva. Stanite uspravno i održavajte dobro držanje; pa ćete doista izgledati prijeteći. Hodajte s jednom rukom u džepu. Ulične bande vole napadati ljude koje je lako povrijediti i koji pokazuju znakove ranjivosti.

Izbjegavajte područja s uličnim bandama kad god je to moguće.

Borba. Savjet

Budite pristojni prema ljudima. Ne dopustite drugoj osobi da se zamjeri ako umjesto toga možete izgraditi prijateljstvo s njom. Nemojte se ponašati kao da se bojite drugih, jer slabost privlači ulične nasilnike koji traže žrtve.

Pokušajte mirno i samouvjereno odvratiti nasilnike od svađe. Ostanite hladni. Što manje straha ili ljutnje pokazujete ili osjećate, to vas protivnik gore može kontrolirati ili "čitati". Što ste ljutiji, on je manje kontroliran. Zbunite to!

Naučite špijunirati i skrivati ​​se.

Kada nasilnik samo blefira, nemojte ga namjerno ljutiti jer može doći i napasti. Ili ako ste jako dobri u tome kada osoba blefira, onda ćete tako što ćete je naljutiti poremetiti njen plan napada, trenutak iznenađenja. Ali to učinite samo ako se znate zaštititi. Ovo nije baš pametan potez.

Fokus: Ovo nije šala!

Satovi samoobrane mogu biti dobri za vas.

Ako vidite da nema izlaza, pokušajte prvi udariti i boriti se dok ne postoji rupa kroz koju možete pobjeći. Onda izađi i bježi svom snagom.

Pokušajte uplašiti protivnika bacanjem kamena preko leđa. Ako je iza vas zid, snažno ga bacite na tlo.

Članci o toj temi