Gusarska pravila

Gusarska pravila

Što učiniti ako nema prijatelja? 51 način za pronalaženje prijatelja

Od Bartholomewa Robertsa možete naučiti manire, stil i odgoj. Crni Bart se brinuo o sebi i uvijek je bio pažljivo obrijan. Gusar se dobro i moderno odjenuo. Crni Bart se odjenuo kao kicoš i pratio modu za svaku bitku.

"Nosio je grimizni sako i hlače od obojene svile, a na glavi šešir s crvenim perom" (Opća povijest pirata, 1724.)

Gusar je imao izvrsne manire, mrzio je loše manire i grubost. Imao je lijep rukopis, a i sam je tečno znao navigaciju. Black Bart je volio glazbu i držao je glazbenike na brodu.

Gusarska pravila

Odlučnost i čvrstoća Neda Lowea (Edward Lowe)

Britanski gusar Edward Lowe (oko 1690-1724) poznat kao Ned Lowe. Rođen je u potpunom siromaštvu i trgovao se u krađi. Nakon smrti supruge radio je na brodu. U 21. godini ubio je svog kapetana, pobjegao i postao gusar. Zarobljeno je više brodova, ali većina ih je izgorjela. Ubio mnogo ljudi.Ned Lowe bio je jedan od krvoločnih pirata. Nakon 1724. o njemu nije bilo nikakvih glasina. Postoje mnoge verzije njegova života. Jedan po jedan - objesili su ga Francuzi, prema Danielu Defoeu - brod Neda Lousatonula, a prema Nacionalnom pomorskom muzeju Brazila - Lowe je završio svoju karijeru kao korsar i mirno živio u Brazilu.

Moderni svijet nije za dobre dečke

Kukavičluk, obmana i pijanstvo nisu najbolje osobine osobe. Ned Lowe, zbog kukavičluka u bitci, kažnjen smrću ili se iskrcao na pustom otoku. Zabranio je kockanje. Zabranjeno obmanjivati ​​ili pljačkati druge. Tijekom borbe bilo je potrebno biti trijezan. Oružje, pištolji i sablje, morali su uvijek biti spremni za bitku. Onaj tko je to prekršio bio je strogo kažnjen. Zabranjena je međusobna tuča. Samo na kopnu je bilo moguće srediti odnos. Ali bilo je to kao pošten dvoboj koji je trajao do prve krvi.

Gusarska pravila

Ljubav od Henryja Morgana

Britanski moreplovac i gusar Henry Morgan (1635. - 1688.) dobio je nadimak "Okrutni". Bio je rob, gusar, a kasnije i zamjenik guvernera otoka Jamajke. Morgan je pljačkao brodove i gradove. Teško je istaknuti gusarsku plemenitost ili pristojnost. Filibusteri su pljačkali i silovali žene. Ali Henry Morgan je imao jedno pravilo. Lijepe žene nisu dirali i ništa im nije oduzeto.

Godine 1671. Henry Morgan je osvojio Panamu. Umoran od nedostatka ženske pažnje i uobičajenog nasilja, morski je vuk tražio ljubav. Zarobio je lijepu i ponosnu Španjolku. Henry je pokušao privući pažnju jedne od najljepših žena u gradu. Ni obećanja ni prijetnje na nju nisu utjecale. Ali nije si mogao priuštiti da je uzme na silu. Dao je zaštitu ponosnoj Španjolki, darove i poslao je kući. Ovaj incident dugo je bio jedna od najromantičnijih priča o piratstvu.

23. veljače. Dan branitelja domovine

Gusarska pravila

Gusarska pravila

Pirati nisu bili savršeni, ali su živjeli u sasvim drugom vremenu. Pirati su se malo razlikovali po okrutnosti i moralu od drugih ljudi. Obični mornari i vojska tih godina ubijali su ništa manje gusare. Sve je bilo drugačije. Mnogi budući pirati bili su robovi na brodovima ili obični siromasi. U to vrijeme nije bilo puno izbora. I mnogi korsari obavljali su zadaće svoje države.

Ali pirati su bili demokratskija zajednica od običnih mornara. Sami su birali kapetana, odlučivali koga će napasti i sami su bili gospodari.

Gusarska pravila

Imali su svoja pravila. To se dogodilo dvjesto godina prije pojave čartera za mornare na trgovačkim brodovima. Ti su zakoni bili poznati kao "jamajčanski mandat", a pirati su se bespogovorno provodili. Pirati su pošteno dijelili plijen, zabranjivali kockanje, varanje suboraca, piće u krivo vrijeme, tuče na brodu i davali mirovine u slučaju ozljeda. Bila je to uistinu muška zajednica, u kojoj je postojala disciplina i svoja pravila. Bilo je vrijeme za posao i bilo je vrijeme za odmor.

Gusarska pravila

Pirati su svoje kratke živote završili u bitkama, na vješalima, utopili se, ostali na nenaseljenim otocima. Mnogi su otišli u mirovinu i potajno postali obični bogati stanovnici. Pirati nisu bili savršeni, ali moraju puno naučiti.

Budite protagonisti svog života

Članci o toj temi