5 Činjenica o legendarnom joeu cockeru

5 činjenica o legendarnom Joeu Cockeru

Jedan od najlegendarnijih glasova blues rocka, uvršten među 100 najvećih pjevača u povijesti, otišao je u mirovinu sa 70 godina. Nekoliko znatiželjnih činjenica o legendarnom pjevaču Joeu Cockeru: tajna promuklim glasom, radničkim poslom, osobnim životom, dobročinstvom i vjerom u svoj talent.

Prisjetimo se malo o velikom talentu i velikoj osobi Joe Cocker (Joe Cocker). Prisjetimo se malo o velikom talentu i velikoj osobi Joe Cocker (Joe Cocker). Nekoliko činjenica iz biografije Joea Cockera.

jedan. Joe Cocker, okus teškog rada i Cowboy Joe

Rođen u obitelji siromašnog činovnika i financijskim poteškoćama, Joe Cocker rano je počeo raditi. Napustio je školu i otišao raditi u plinsku tvrtku. No, Joeu Cockeru to nije bilo dovoljno, a istovremeno je studirao glazbu. Počeo ju je proučavati s 12 godina, kada je od roditelja molio novac za bubanj. Joe Cocker je stekao nadimak "Cowboy Joe" sjedeći za bubnjevima. No njegov promukli glas primijetio je njegov brat i Joe je postao vokal benda "The Avengers". Bend je naporno radio i bio na turnejama unatoč kontroverzi. Na jednom od nastupa pozornica se urušila pod njima i Joe Cocker je to smatrao komemoracijom. Godinu dana napustio je glazbu, ali ga je susret s glazbenikom Chrisom Staintonom vratio u krilo kreativnosti. Joe Cocker postao je poznat po obradi pjesme The Beatlesa "With A Little Help From My Friends".

Kako proširiti svoj društveni krug?

5 činjenica o legendarnom Joeu Cockeru

2. Joe Cocker, loše navike i promuklost

Joe Cocker imao je problema s repertoarom, prečesto je obrađivao pjesme drugih umjetnika. Joe Cocker je zloupotrebljavao drogu i alkohol. S lakoćom je svake večeri popio 10 čaša piva o kojima je postao ovisan još u školi. Snažan glas Joea Cockera od alkohola i psihotropnih tvari pretvorio se u izrazito promukli bariton, no to ga nije spriječilo. Joe je na pozornicu izašao pijan i nije se mogao nositi s ovisnostima. No, njegova druga buduća supruga, Pam Baker, pomogla je izaći iz ovog ciklusa.

3. Joe Cocker i osobni život

Joe Cocker upoznao je svoju prvu suprugu Ellin Webster prije nego što je postao poznat. Bio joj je vjeran 13 godina, ali alkohol je uništio brak. Allyn Webster podnijela je zahtjev za razvod, a Joe Cocker je ostao sam.

Joe Cocker zaslužan je za aferu s popularnom francuskom glumicom Catherine Deneuve, no za to nema dokaza.

Dok je ljetovao na ranču s glumicom Jane Fonda u Santa Barbari, Cocker je doživio razdvajanje i krizu. Tamo ga glumica upoznaje s voditeljicom dječjeg kampa Pam Baker, obližnjeg ranča. Ova nesebična dama izvlači ga iz krize i ovisnosti. Joe Cocker ponovno se penje na vrh glazbenog Olimpa.

Dobar tip koji ti smeta sindrom

Joe Cocker nema vlastitu djecu, ali ima pokćerku Zoe, kćer Pam Baker iz prvog braka. Sama Zoe već ima dvoje djece.

Joe Cocker i supruga Pam Baker
Joe Cocker i supruga Pam Baker

4. Joe Cocker i ljubaznost

Joe Cocker osnovao je dobrotvornu zakladu obitelji Cocker. Pomažu djeci iz obitelji s niskim primanjima: kupuju stvari i donose ih u posjet.

5 činjenica o legendarnom Joeu Cockeru

5. Joe Cocker i glazba

Joe Cocker jedan je od najglasnijih izvođača posljednjih pola stoljeća. Njegov bariton i balade mnogima su poznati. Joe Cocker ima mnogo nagrada i nagrada. Ovo je Oscar za najbolju pjesmu godine "Up Where We Belong", Vitez Commander Britanskog Carstva i mnoge druge nagrade.

Cocker je posljednjih godina dosta bolestan. Joe Cocker preminuo je 22. prosinca 2014. od raka pluća.

Joe Cocker jedan je od najistaknutijih predstavnika svjetske scene. Njegova životna priča primjer je borbe i neugasivosti velikog talenta.

Joe Cocker, možeš ostaviti šešir (film od devet i pol tjedana)

Joe Cocker - sin mog oca

Članci o toj temi