Uobičajeni kontraceptivi u seksu

Uobičajeni kontraceptivi u seksu

Povijest kondoma seže unatrag najmanje četiri stotine godina – izumio ga je početkom 16. stoljeća dr. Charles Condom za Henrika VIII., a napravljen je od sluznice crijeva ovce.

Partneri najčešće koriste kondome. U prodaji možete pronaći zaštitnu opremu za muškarce i žene. Svaki kondom na ovaj ili onaj način je strani predmet za muško i žensko tijelo.

Stari ruski kondomi

Prije su obrtnici koristili mjehur i crijeva životinja za izradu kondoma. Smatralo se da štite od neželjene trudnoće i spolno prenosivih infekcija.

U staroj Rusiji koristili su se bikov mjehur ili ovčja crijeva. Korištenje takvih barijera bilo je nezgodno i nezdravo. Stoga su u starim danima ljudi koristili takve kondome rjeđe od drugih metoda zaštite.

Uobičajeni kontraceptivi u seksu

Moderni kondomi za muškarce

Muški kondomi sada su praktičniji za korištenje. Oni ne samo da ispunjavaju svoju svrhu, već predstavljaju i opasnost po zdravlje, jer ponekad izazivaju alergijske reakcije. Izrađuju se od lateksa ili poliuretana. Korisnici mogu biti alergični na te materijale i na maziva uključujući. Stoga liječnici savjetuju korištenje hipoalergenih kondoma tretiranih lubrikantima na bazi vode ili ulja. Aromatična maziva mogu biti štetna za zdravlje. Poliuretanski kondomi su najmanje alergeni.

Što ako djevojka ne da?

Kondomi od lateksa mogu biti toksični i nesigurni. Ranije su proizvođači za sušenje koristili talk, a danas umjesto njega koriste kukuruzni škrob i druge tvari koje se uvjetno mogu nazvati kancerogenima. Nitrozamini i druge tvari su neizostavni. Bez njih će zaštitna oprema biti manje elastična. Sukladno tome, čisto teoretski, možete dobiti rak ako često koristite kondome.

Temidomi

Femidomi - ženski kondomi - izgledaju kao cijev promjera oko 8 mm i dužine oko 18 cm. Cijev je izrađena od elastičnog, ekološki prihvatljivog materijala kao što je poliuretan. Ima tvrde prstenove na oba kraja. Jedan prsten se umetne u rodnicu, a drugi se ostavi vani.

Ove lijekove mogu koristiti žene ako im kontracepcijske pilule nisu prikladne. Mnoge dame ne vole spirale ili hormonske kontraceptive.

Posebnost themidoma je da su prikladni za sve ljepše spolove. Ovi kondomi štite od spolno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće. Nose se nekoliko sati prije spolnog odnosa, a po potrebi se ostavljaju u rodnici i do 10 sati. Kondomi se ne koriste za analni seks, jer mogu oštetiti spolne organe muškaraca i žena.

Partner može stimulirati klitoris i tako uzbuditi ženu. Budući da je femidom korištenje neovisno o erekciji. Međutim, ne bi trebao koristiti kondom. Umjesto ugodnog osjećaja, par može doživjeti neugodne senzacije. Osim toga, zaštitna oprema se može pokvariti, stvoriti trenje, pa čak i ispasti tijekom seksa. Ova mogućnost postoji kod žena sa slabim mišićima rodnice.

Sjajna tehnika kunilingusa

Uobičajeni kontraceptivi u seksu
Cijena ženskih kondoma je visoka, oko 500 rubalja po proizvodu. Takva zaštitna oprema je visoke kvalitete. Izrađene su od lateksa, ali su nažalost jednokratne. Međutim, možete isprobati alternativu. Na primjer, poliuretanski kondomi. Puno su jeftiniji i loše mirišu.

Ženski kondomi testirani u praksi od strane žena. Mnogi su doživjeli neugodne, bolne osjećaje, iritaciju, pa čak i psihičku nelagodu. Stručnjaci nastavljaju raditi na stvaranju udobnijeg savršenog femidoma. U bliskoj budućnosti sigurno će se pojaviti u prodaji.

Članci o toj temi